/ БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп нареждал на личния си адвокат да отправя заплахи от негово име около 500 пъти през последните 10 г., каза бившият адвокат Майкъл Коен в показанията си в комисията по надзор и реформа в Камарата на представителите на Конгреса, предаде Ройтерс.

„Порноактрисата на Тръмп“ разказа историята си в книга
 
"Колко пъти ви е нареждал Тръмп да заплашвате отделни хора или организации от негово име?", попита представителка от Демократическата партия. "Доста", отговори Коен. Запитан дали става дума за 50, 100, 200 или 500 пъти, той я спря при споменаването на 500 и каза: "Вероятно".
 
При кръстосания разпит от конгресмените Коен каза също, че е наясно и за други вероятно незаконни действия на Тръмп, които бившият адвокат не може да коментира, защото те все още са предмет на съдебно разследване в Ню Йорк.

Американски таблоид призна, че е „покрил“ истории за Тръмп

Майкъл Коен адвокат Тръмп
БГНЕС

Той обаче бе по-конкретен за връзките на Тръмп с родения в Русия агент по разработката на недвижими имоти и осъден мафиот Феликс Сатер. Последният бил изпълнителен директор на имотен конгломерат по времето на изграждането на сградата на Тръмп в Манхатън. Именно Сатер бил връзката между Коен, който тогава бил адвокат на Тръмп, и руските официални лица относно плановете за изграждане на голяма офис сграда на Тръмп и в Москва. Според Коен Тръмп или шикалкавел, или направо лъгал дали познава Сатер. Според адвоката същият Сатер имал офис на 26 етаж на Тръмп тауър в Ню Йорк и не плащал наем. На същия етаж бил и кабинетът на Тръмп.
 
Коен каза пред конгресмените, че в процес на разследване в Ню Йорк са още редица криминални обвинения срещу Тръмп, които тепърва ще излизат на бял свят. Едно от тези разследвания засяга разговорите, които Тръмп или неговите съветници са имали с Коен след обиска, извършен от ФБР в дома му миналата година.

US прокурори: Тръмп наредил незаконни плащания на жени по схемата „пари срещу мълчание”

Майкъл Коен адвокат Тръмп
БГНЕС

БТА