/ БТА
Бившият президент на Хаити се завърна в страната
"Бившият служител на хаитянското министерство на правосъдието Жозеф Феликс Бадио може да е поръчал убийството на хаитянския президент", каза колумбийски полицейски шеф, позовавайки се на предварителното разследване по случая, отбелязва Ройтерс.

"Съвместното разследване на убийството на президента на Хаити Жовенел Моиз, извършвано от хаитянските и колумбийските власти заедно с Интерпол сочи, че Бадио изглежда е дал заповедта за разстрела три дни преди атаката", посочи генерал Хорхе Варгас в аудио послание, изпратено от полицията до медиите.

Арестуваха хаитянец, заподозрян за вербовчик на убийците на президента Моиз

По-рано полицията в Хаити обяви Бадио за издирване, но местонахождението му остава неизвестно, посочва ТАСС.

Бившият хаитянски президент Жан-Бертран Аристид се завърна в Хаити след почти месец лечение в Куба и бе посрещнат на летището от стотици свои привърженици на фона на продължаващото напрежение след убийството на 7 юли на президента Жовенел Моиз, предаде Асошиейтед прес. Властите в Хаити дадоха подробности за убийците на президента

Аристид, който е харизматична, но противоречива фигура в Хаити, се завърна в родината в момент, когато стават ясни нови подробности около разследването за убийството на Моиз. Погребението на убития президент Жовенел Моиз ще се състои на 23 юли, обявиха местните власти.
БТА