Бил Гейтс прогнозира намаляване на броя на заразените и на смъртните случаи
Бил Гейтс прогнозира намаляване на броя на заразените и на смъртните случаи / / Gulliver/Getty Images
От появата на коронавируса и последвалата световна пандемия, съоснователят на „Майкрософт“ Бил Гейтс се превърна в един от най-слушаните мъже на планетата заради прогнозите си в кризата. С пристигането на ваксините в Европейския съюз и САЩ, с кампанията за ваксинация, която вече е в ход, милиардерът обяви две добри и една лоша новина в своя личен блог.

В публикацията озаглавена „Тези постижения ще направят 2021 г. по-добра от 2020 г.“, той посочва, че има „две причини да се надяваме“ и че най-новите разработки, като доставката на ваксини, ще ни позволят да се върнем към номалността“ .

Бил Гейтс: Ситуацията с COVID-19 в САЩ ще се нормализира до пролетта

Бил Гейтс обаче предупреждава, че все още е рано да се върнем към предишния я си живот, защото „не сме извън опасността“.

Бил Гейтс посочва новия щам, открит във Великобритания, като лошата новина за 2021 г.: „Компютърните модели предполагат, че пандемията може да се влоши горе-долу през следващия месец. Също така трябва да научим повече за появилия се нов вариант на вируса, който изглежда се разпространява по-бързо, но не и по-смъртоносно. "

Но ваксините и новите лечения са голямата „надежда“ за новата 2021 г., най-вече към пролетта: „Ваксините и леченията, за които сте чели в новините, ще започнат да достигат мащаби, които ще окажат глобално въздействие“.

40% от българите смятат COVID-19 за биологично оръжие (ВИДЕО)

Все пак той припомня, както много експерти, че "все пак ще трябва да има някои ограничения" въпреки напредването с имунизацията.

"Броят на случаите със заразени и смъртните случаи ще започне да намалява много, поне в богатите страни и животът ще бъде много по-близо до нормалния", казва магнатът.

Превод и редакция: DarikNews