/ iStock/Getty Images
Преговорите между Европейския съюз и Великобритания за Брекзит са продължили през цялата нощ, но не е постигнат пробив. Двете страни ще търсят компромис и днес, в навечерието на срещата на върха на ЕС утре и вдругиден, предаде АП.

„Дискусиите продължиха до късно през нощта и ще продължим днес“, каза европейски представител, пожелал анонимност.

Възможно ли да се постигне споразумение за Брекзита?

Британското правителство съобщи за постигнат напредък в преговорите. От канцеларията на премиера Борис Джонсън определиха продължилата до късно през нощта сесия като конструктивна.

Двете страни се надяват, че през следващите часове може да бъде постигнато споразумение за развода след повече от три години на неуспехи и внезапни обрати, отбелязва АП.
Лидерите от ЕС се събират утре - само две седмици преди планираното излизане на Великобритания от съюза на 31 октомври.

Британският премиер се надява сделката да стане факт на Европейския съвет, за да може страната му да излезе от съюза по подреден начин в края на месеца.

Кралица Елизабет II в парламента: Брекзит на 31 октомври е приоритет за правителството (СНИМКИ)

И от Брюксел, и от Лондон казват, че остават разногласия как границата между Република Ирландия и британската провинция Северна Ирландия да остане отворена.

Британският депутат консерватор Дейвид Дейвис, който подкрепя Брекзит, заяви днес, че за споразумение е необходимо съгласието на северноирландската Демократична юнионистка партия, която подкрепя в парламента правителството на Джонсън.
БТА