/ БГНЕС
Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с военнослужещи от 82-а военно-десантна дивизия на САЩ, разположени в Полша, близо до границата с Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Той посети бръснарница, която обслужва военните, и стол, в който те се хранят заедно с полските си колеги и там бе поканен да похапне пица с тях.
 
 

По време на срещата си с американските военнослужещи Байдън разказа за покойния си син Бо Байдън, който е служил в Багдад, и който е бил там под моминското име на майка си, за да не привлича вниманието на хората върху себе си.

Байдън разказа как е посещавал сина си там. После той похвали американските военнослужещи, като каза, че те са "най-страхотните въоръжени сили в света" и добави, че не преувеличава като твърди това.
 

При пристигането си в Жешов Байдън трябваше да бъде посрещнат от президента на Полша Анджей Дуда. Поради технически проблем, обаче, самолетът на Дуда трябваше да се върне във Варшава и той закъсня за първия етап от визитата на Байдън. Така президентът на САЩ бе посрещнат от полския министър на отбраната Мариуш Блашчак.

По-късно днес Байдън ще има среща все пак с Дуда в Жешов. А утре той ще бъде във Варшава, където ще говори с полските лидери.
БТА