Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Прокурори във Варшава разпитват свидетели и събират доказателства, след като 31-годишен мъж беше арестуван в понеделник вечерта с мощно взривно устройство в оживен централен район на града, предаде Асошиейтед прес.

Според Александра Скшиняз, говорителка на прокуратурата в централната част на Варшава, следователите очакват експертно становище за вида и потенциалния обхват на взривното устройство. Говорителката не даде други подробности за взривното устройство. Твърди се, че мъжът го е извадил от раница вчера  и го е поставил на тротоара, на няколко пресечки от президентския дворец и в близост до туристическата зона на Стария град на Варшава.

Заради сигнал за бомба: Пътниците от Терминал 1 на Летище София бяха евакуирани

Над 300 души участваха във възпоменателно шествие в памет на поляци, избити по време на Втората световна война, когато полицията задържа мъжа и евакуира района. Полицейски сапьорски екип бе извикан, за да обезвреди взривното устройство.

Предстои заподозреният да бъде разпитан в сряда, съобщи Скшнияз пред Асошиейтед прес. Той може да бъде осъден на до осем години затвор по обвинение в застрашаване на живота и здравето на много хора с потенциална експлозия. От полицията съобщават, че  мъжът фигурира в техните бази с данни.
 
БТА