/ БГНЕС
Официален представител на американската администрация заяви пред катарския телевизионен канал "Ал Джазира", че САЩ смятат, че Иран може да атакува територията на Израел рано сутринта на 14 април в отговор на удара по консулството на Ислямската република в Дамаск.

"Дълбоко сме обезпокоени от перспективата за широкомащабно нападение срещу Израел", заяви официалният представител. "Съществува голяма вероятност Иран да предприеме нападение срещу Израел рано сутринта утре, в неделя", добави той.

Израел: Следим отблизо планирана атака срещу нас от страна на Иран

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е уверил колегата си Йоав Галант в "непоколебимата подкрепа на САЩ" по време на телефонен разговор, съобщи говорителят на министерството на отбраната на САЩ Пат Райдър, цитиран от ДПА. 

Остин е заявил, че Израел може да "разчита на пълна подкрепа от страна на САЩ" срещу евентуални атаки от страна на Иран и неговите съюзници. 

Още по-високо напрежение между Израел и Иран заради отвлечен кораб

Военното напрежение в Близкия изток се увеличи значително след предполагаемия израелски въздушен удар по комплекса на иранското посолство в сирийската столица Дамаск в началото на април, при който загинаха двама бригадни генерали, отбелязва ДПА. Държавното ръководство в Техеран заплаши да отвърне на удара.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Владимир Арангелов, БТА