Оливия Нютън-Джон
Оливия Нютън-Джон / Gulliver/Getty Images
Актьорският състав на мюзикъла "Брилянтин", който се играе на лондонския Уест енд, посвети спектакъла на Оливия Нютън-Джон, която почина на 73-годишна възраст, предаде ДПА.

В съвместно изявление след шоуто във вторник вечерта, те споделиха, че е "огромна чест да следват стъпките на Оливия всяка вечер", както и че всички са вдъхновени от работата й.

Смъртта на актрисата бе обявена в понеделник в социалните медии от вдовеца й Джон Ийстърлинг, който каза, че тя е починала мирно в дома си в Калифорния след битка с раково заболяване.

Оливия Нютън-Джон е най-известна с ролята си на Санди във филма "Брилянтин" от 1978 г., в който участва заедно с Джон Траволта.

В края на шоуто в Лондон актрисата Оливия Мур, която се превъплъщава в същата роля в  мюзикъла, се обърна към публиката на фона на голямо изображение на Нютон-Джон, поставено в неонова розова постановка.

"Дами и господа, сигурна съм, че всички сте чули невероятно тъжната новина, че Оливия Нютън-Джон е починала вчера вечерта", каза Мур. "Тя, разбира се, изигра Санди във филма и е икона, която е вдъхновила безброй млади изпълнители по света, особено всички нас в този състав... Огромна чест е да следвам стъпките на Оливия всяка вечер и да изпълнявам онези песни, които тя направи световноизвестни и имат милиони фенове... Посвещаваме нашия "Брилянтин" на паметта ѝ и на всичко, което тя защитаваше".

Мур също така добави, че на изходите на театъра се провежда благотворителна акция в подкрепа на борбата с рака на гърдата - кауза, към която Нютън-Джон привлече голямо внимание.

Известни личности отдадоха почит на певицата и актрисата, сред които АББА, Доли Партън, Кайли Миноуг, Питър Андре, Джон Траволта.
 
БТА