/ Gulliver/Getty Images
На 73 години си отиде обичаната от поколения Оливия Нютън-Джон. Светът скърби за неугасващата през годините звезда. 

След новината за смъртта й много нейни фенове се събраха, за да я почетат на Алеята на славата в Холивуд, а редица кино и музикални икони изразиха скръбта в профилите си в социалните мрежи със сърцераздирателни съобщения.

Сред тях, разбира се, изпъкна едно послание, което трогна света. Послание от един много специален човек за Оливия, с когото ги свързваше славата и най-вече истинско приятелство години наред - Джон Траволта. 

"Скъпа ми Оливия, ти направи живота ни толкова по-добър! Твоето въздействие е невероятно! Обичам те толкова много! Ще се видим на пътя и всички ще бъдем отново заедно. Твой от първия миг, в който те видях, и завинаги! Твоят Дани, твоят Джон", написа 68-годишният актьор в профила си в Инстаграм, подписвайки портрет на Оливия Нютън-Джон в началото на кариерата ѝ.
 


Двамата с Траволта остават приятели през последните 44 години, след емблематичния им дует в "Брилянтин", който изстрелва и двамата на върха мигновено.

Gulliver/Getty Images


Съобщението за смъртта ѝ беше направено в понеделник от съпруга ѝ Джон Истърлинг:

"Оливия Нютън-Джон почина кротко тази сутрин, в ранчото си в Южна Калифорния, заобиколена от семейството и приятелите си. Молим всички да уважават личния живот на семейството в този много труден момент", написа мъжът, който споделя живота на британско-австралийската актриса в продължение на 14 години.