Харви Уайнстийн и Бен Брафман,
Харви Уайнстийн и Бен Брафман, / Gulliver/Getty Images
Бен Брафман, адвокатът на знаменитостите, поел защитата на скандалния холивудски продуцент Харви Уайнстийн, се отказа да го представлява, четири месеца преди началото на съдебния процес срещу него, предаде Франс прес.

Съд отхвърли обвинението на Ашли Джъд срещу Харви Уайнстийн за сексуален тормоз
 
Бен Брафман успя досега значително да намали тежестта на обвиненията срещу клиента си и неговото оттегляне представлява неприятен обрат за Харви Уайнстийн, обвинен в сексуални посегателства и насилие.

Бен Брафман успя досега значително да намали тежестта на обвиненията срещу Харви Уайнстийн
Бен Брафман успя досега значително да намали тежестта на обвиненията срещу Харви Уайнстийн Gulliver/Getty Images

"Оттеглям се от делото срещу Уайнстийн", заяви адвокатът пред в. "Ню Йорк пост". Според изданието той бил подразнен от факта, че продуцентът държал да подсили екипа му с допълнителни адвокати.

Харви Уайнстийн пледира, че е невинен по обвиненията в изнасилване

Бен Брафман се слави като адвокатът на знаменитостите, които имат проблеми с Темида. Той пое защитата на банкера Доминик-Строс Кан, на рапъра Джей Зи и на продуцента Шон "Диди" Комс.

Бен Брафман се слави като адвокатът на знаменитостите
Бен Брафман се слави като адвокатът на знаменитостите Gulliver/Getty Images

След като беше повдигнато обвинението срещу Харви Уайнстийн през месец май, Брафман изкара на светло грешките на следствието по случая, което доведе до отпадането на обвиненията на една от трите предполагаемите жертви.

Отпадна едно от обвиненията срещу Харви Уайнстийн
 
Следващото изслушване по делото е насрочено за 7 март, а процесът срещу Харви Уайнстийн най-вероятно ще започне през месец май.
БТА