19-годишен бивш баскетболист угасна за месец от коронавирус
19-годишен бивш баскетболист угасна за месец от коронавирус / IStock
19-годишен американски студент почина от коронавирус, с който бил диагностициран в началото на септември, съобщи CNN. Чад Дорил, който в гимназията дори играел за баскетболния отбор, нямал оплаквания, живеел извън студентското общежитие и нямал присъствени лекции, тъй като те били онлайн.

Не е ясно как здравият младеж се е заразилс коронавирус, поясниха от щатския университет Апалачиън от Северна Каролина. „Когато той се почувства зле в началото на месеца, майка му го накара да се върне вкъщи, под карантин, и да се тества за COVID-19“, се казва в изявление на учебното заведение. „След положителната му проба той следваше процедури за изолация, и неговият лекар му позволи да се върне“.

Когато състоянието му се влошило, неговото семейство го изтеглило отново, за да бъде хоспитализиран, но и това не помогнало.

Чад Дорил е първият студент, починал от коронавирус в университет, в който от март досега има над 600 заразени с вируса. Лиъм Дънман, студент от същото учебно заведение, призна: „Не се чува често за починали хора на нашата възраст, така че за мен нещата в този случай са много реални“.

В Северна Каролина досега има само 5 случая на починали пациенти с коронавирус под 24 г. От общо над 56 000 положителни проби в щата.