Общо 17 станаха жертвите на наводненията в Северна Турция, а продължава издирването на един човек, който е в неизвестност, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

15 от жертвите са от окръг Кастамону, двама души са загинали в Синоп, а изчезналото лице се издирва в Бартън.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди за жертвите, изказвайки съболезнования на близките им и на турския народ. Той увери, че всички институции в засегнатите от наводненията места работят усилено.

Успоредно с опустошителните пожари: Тежки наводнения в част от Турция (ВИДЕО)

"Продължаваме денонощно да работим за спасяването на бедстващите хора в наводнените зони, за отваряне на частично или напълно затворените транспортни връзки и за отстраняване на щетите, нанесени от наводненията", каза Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Стотици граждани са били евакуирани от наводнените места. В окръг Бартън са евакуирани 323 потърпевши, в Кастамону - 925, а в Синоп - 472. Пострадалите от наводненията, които е трябвало да напуснат домовете си, са настанени при свои близки, в училищни общежития или са им осигурени палатки, одеяла, легла и други необходими вещи. Осигурява се психологическа помощ на пострадалите.

Метеоролозите очакват, че дъждовете в района ще отслабнат тази вечер.
БТА