/ Gulliver/Getty Images
Пет дни след срутването на блок близо до Маями, броят на загиналите достигна 11. Продължават издирвателните операции за намирането на 150 души, останали затрупани под отломките, предаде Франс прес.

"През последните часове спасителите откриха още една жертва. Потвърденият брой на загиналите е 11", заяви на пресконференция Даниела Ливайн Кава, кметица на окръг Маями-Дейд.

Рухна част от жилищна сграда във Флорида (СНИМКИ/ВИДЕО)

Спасителните операции продължават без прекъсване 24 часа в денонощието, уточни тя.

Стотици спасители от Маями-Дейд, подкрепени от свои колеги от щата Флорида и дори от Израел и Мексико, опитват да открият евентуални оцелели в град Сърфсайд, в югоизточната част на САЩ, където се срути в четвъртък 12-етажната сграда.

Инженер е предупредил още преди 3 години за повреди по рухналата сграда във Флорида

Два огромни крана премахват предпазливо отломките. Пожарникарите, които работят в горещината и влагата, са подпомагани от технологии, използващи картина и звук за откриване на джобове с въздух, където може да има оцелели, макар и надеждата да се изпарява с всеки изминал ден.

"Трябва да претърсим купища отломки по методичен и стратегически начин", обясни пред АФП Маги Кастро, която е част от спасителната операция.

Сградата не е паднала вертикално, а "на всички посоки", уточни тя.

След срутването на сграда във Флорида: Байдън обяви извънредно положение
БТА