Стефан Орманджиев: Стадионите ни вече не преличат на стадиони за футбол
Стефан Орманджиев: Стадионите ни вече не преличат на стадиони за футбол / netinfo
Вицепрезидентът на БФС Стефан Орманджиев анализира днес причините за липсата на достатъчно публика на българските стадиони. „Ние в БФС се трябва да направим така, че отборите да играят футбол, който да предизвиква интерес. Има обаче и много странични фактори, които пречат да се посещават мачовете. Първо стадионите ни не приличат на стадиони за футбол. Имаме и сериозна конкуренция в лицето на мачовете от водещите европейски първенства, които се дават по телевизията”, коментира Орманджиев.

Той взе отношение и по въпросите свързани с разследването на уредени мачове. „Делегатите в Европа, освен че помагат за организацията наблюдават и за инциденти. Винаги се е усещало, ако витае духа на някакво приятелство между двата отбора. То има различно изражение. Във футбола се вкараха много пари. Трябва да се внимава за всичко, което се върши, защото при свирването на един сигнал на съдията парите могат да преминат от левия в десния джоб”, допълни още Орманджиев.

Бившият международен съдия заяви, че вярва безрезервно на ръководството на Черно море относно скандала с разследването от страна на УЕФА на мача с Македония ГП от турнира Интертото.