Гонг се пусна в стрийтбол турнир
Гонг се пусна в стрийтбол турнир / netinfo
Отборът на Гонг в състав Ралица Караджова, Веско Вълчев и Иво Райчев се пусна с тазгодишният турнир по уличен баскетбол за журналисти, който се проведе редом с националния шампионат по стрийт баскетбол. Надпреварата се организира от Самсунг Електроникс с помощта на Столична голяма община за шеста поредна година и общо шести път под мотото „Училище без бариери”.

Гонгаджиите демонстрираха много хъс, но бяха отстранени още на старта на турнира от бъдещия шампион – сборния тим на БНТ и БТВ. Важно уточнение е, че колегите се включиха в състезанието без никакви съвместни тренировки, а в края на срещата дори се наложи ветеранът в състава Иво Райчев да получи медицинска помощ, тъй като изразходва силите си до краен предел.

На второ място в турнира за журналисти остана отборът на Спортал.бг, а на трето - 168 часа. Призьорите получиха съответно за първо място мобилен телефон, за второ - спортни сакове и за трето - баскетболни топки.

В първенството по стрийт баскетбол на улица „Гурко” пред Националния стадион „Васил Левски” и Спортната палата се включиха над 600 ученици (повече 200 отбора) - момчета и момчета родени 1990/1992, 1993/1994 и 1995/1996 година.

За призьорите от финалния турнир са предвидени награди - система за домашно кино, фотоапарат и мобилен телефон. Със специална награда - телевизор бе наградено 35 СОУ "Добри Войников" за принос в развитието на баскетбола, чийто възпитаник е Емил Евтимов.