31-ва секция в Бургас минава на хартиени бюлетини. Причината е, че членовете на секционната избирателна комисия не могат да открият къде са смарт картите, нужни да се вкарат в четците на машините, за да се упражни правото на вот.

БГНЕС

При отваряне на стаята, която е била надлежно запечатана, днес членовете на СИК не са успели да открият картите за гласуване. Те са били сложени в плик до другите документи, и вчера всички членове са видели картите. Членовете на СИК нямат обяснение къде са картите. Предполага се, че в суматохата картите са из помещението, но няма данни да са били откраднати.

БГНЕС

Информирана е РИК-Бургас. Заради проблема в секцията изборният ден е започнал в 8.00 ч. Днес на балотаж имащите право на глас избират президент и вицепрезидент на Република България. На балотажа са двете кандидат-президентски двойки с най-висок резултат от вота през миналата седмица - Румен Радев-Илияна Йотова и Анастас Герджиков-Невяна Митева - Матеева.

БГНЕС

В Бургаска област избирателите са 365 000, като 760 са секционните избирателни комисии, подвижните секции са 12 - за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, три са за хора със затруднения в предвижването.

Ще се гласува и в COVID секции, добави Хаджиянев. Машините, на които избирателите в Бургаска област могат да гласуват, са 650.