Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков гласува на балотажа на изборите за президент и вицепрезидент.

"Гласувах за по-добрия кандидат. Гласувах за опита, който е така необходим на нашата страна. Ние трябва да вземем мерки за ускорено развитие. За целта ни трябва доказан ръководител, ръководител с опит. Нямаме време за експерименти", обясни той.

България избира на балотаж следващия президент - Румен Радев или Анастас Герджиков

Гласувах и искам да победи онзи кандидат, за който няма никакви съмнения за връзка със структури, които доста дълго време влияеха върху нашето политическо и икономическо развитие и сега опитват за бъдеще от 5 години за подкрепят кандидат, който те са издигнали за поста президент на Република България. Надявам се, че всички българи правят подобни оценки и че ще вземат най-правилното решения, посочи Рашков.

БТА

До момента няма сериозни нарушения в изборния ден, каза още вътрешният министър.

Относно протестът на магистрала "Марица" Рашков каза: "протести е имало и ще има. Ние с това трябва да свикнем. Всеки гражданин има право да протестира, когато вижда, че нещо не върви в страната". Той добави, че ще направят всичко възможно протестите да не пречат на изборния ден.

Протест срещу изборния туризъм блокира магистрала „Марица” (ВИДЕО)

Не ми се иска в днешния изборен ден ние да имаме проблеми със свободното придвижване по пътищата на страната. Ще направим всичко възможно този въпрос, ако е сериозен, да бъде решен.

Не съм запознат с информация, че не се допускат автобуси по границата с Турция. Преди ден-два имаше затруднения за влизане в страната, но МВР имаше информация, която трябваше да бъде проверена. „За контрабанда и не само ставаше въпрос“, уточни Рашков. Данните засега сочат, че като се използва безплатен транспорт, има определена цел, която се съпътства с незаконна контрабанда, която ние няма да позволим, допълни министърът.

Проявявам пълно разбиране към турската страна, ние сме в добри отношения с тях, няма основания за притеснение, проблемите от последните дни ще отшумят без това да се отрази на нашите отношения, заключи Рашков.