Дончева: В 43-тото НС има партии, които са повече митингови, отколкото за работа
Дончева: В 43-тото НС има партии, които са повече митингови, отколкото за работа / снимка: БГНЕС

"Това, което ще се получи като ефект на парламентарната сцена, ще е по-ужасно от предишния - гласовити хора, които могат да псуват, да плюят, но в никакъв случай не са пригодни за законодателна дейност". Това мнение изрази в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Тя допълни, че в 43-тото НС има голямо присъствие на партии, които по нейното мнение са по-скоро митингови, отколкото за работа.

Тя пожелана бъдещия парламент и участниците в него достатъчно дълъг живот, "за да стане ясна тяхната несъстоятелност".

Татяна Дончева прогнозира, че на първо време в 43-тото Народно събрание ще се получи проблем с правителството, той като според нея в него няма достатъчно опитни политици.

Според нея проблемът на Бойко Борисов е, че той е свикнал да играе сам. "ДПС ще може да дава скрита подкрепа и затова смятам, че бяха анонсите на Местан, че могат да дадат 300, не 100 дни толеранс. Дончева коментира, че Борисов ще трябва да реши дали да приеме това скрито партньорство, като според нея към тази работа могат да присъединят и АБВ например.

"Партньорството с ДПС ще бъде голямо изпитание за нервите, защото те са съборили не един играч и се иска ловкост. Може би Бойко се съмнява в собствената си ловкост", каза Дончева.

По мнението на лидера на Движение 21, ако Борисов приеме такава формула, ще трябва да си осигури "допълнителни спасителни поясчета, в случай, че ДПС започне да го тресе", допълни Дончева.

Тя определи резултатите на партията си на вота в неделя - над 1%, като прилични за дебют.

Източник: NovaNews.bg