ВАС се произнася по жалбата на Синята коалиция
ВАС се произнася по жалбата на Синята коалиция / cнимкa: Sofia Photo Agency

Върховният административен съд ще се произнесе по казуса за регистрация на Синята коалиция днес в 11.00 часа каза, председателят на ВАС Константин Пенчев, който председателства заседанието по жалбата на Синята коалиция.

Аргументите на ЦИК пред съда, бяха че жалбата е неоснователна, и когато партията от една коалиция не е с редовни документи, не се допуска до регистрация цялата коалиция, липсва актуално състояние на СДС, казаха в съда юристите Румен Еленски и Иван Давидов, представляващи комисията.

„Чух доста несериозни твърдения в залата. Да се твърди, че мотивите за едно решение на ЦИК са в протокола е най-малко не сериозно", заяви след заседанието адвокатът на СДС Димо Гяуров. Той допълни, че мотивите трябва да бъдат част от решението, за да е ясно самото то.

„Това, че липсва удостоверение за правното състояние е невярно. Има такова удостоверение, друг е въпросът, че то отчита състоянието на регистъра в един минал момента, защото промените не са отразени в партийните регистри",подчерта Гяуров.