Опашки пред изборните секции в Студентски град
Опашки пред изборните секции в Студентски град / снимкa: DarikNews
Опашки пред изборните секции в Студентски град
20974
Опашки пред изборните секции в Студентски град
  • Опашки пред изборните секции в Студентски град

Между 30 и 40 гласоподаватели чакат пред всяка от секциите в Студентски град. Това съобщи за Дарик председателят на 23-та районна избирателна комисия Никола Леков. По думите му вече се е наложило в Студентска община да се донесат допълнително декларации за гласуване. Студентите имат право да упражнят правото си на вот само срещу лична карта и студентска книжка. По-рано през деня бяха заловени двама души, които се опитаха да гласуват с фалшиви студентски карти.

Към 13 часа активността в тази община бе над 34 %. Ето какво каза още Никола Леков за протичането на изборния ден в Студентски град:

„В допълнителните списъци имаме повече записаи отколкото в първоначалните списъци. Това е нормално. Те имат право да се записват по адрес, да гласуват с личната карта и със студентска книжка, и да се възползват от това".

Взети ли са някакви по-специални мерки с оглед това да се ограничени - двойното гласуване или купуването на гласове? Казахте, че е имало два опита за гласуване с фалшиви студентски карти.

Ако секционните комисии успеят да предотвратят такива опити, но нашите мерки са да осигурим допълнително бюлетини и допълнителни декларации, за да могат да гласуват, а иначе навън какво да ги правим - нито можем да ги хванем, ако някой купува или продава.