/ iStock/Getty Images
Пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора започва на 14 май.

От 20:00 часа е третирането на площите в административно бюро „Запад“, от 22:00 часа-терени на административно бюро „Лозенец“, а час по-късно е пръскането в АБ „Център“.

Според предварително утвърдения график - на 15 май, събота, от 8:00 часа ще се извършва дезакаризация на детските градини, детски ясли и социални домове в град Стара Загора.

От 17:00 часа ще бъде извършено пръскане на територията на Гробищния парк. В съботния ден от 19:00 часа ще се обработват пространствата, намиращи се в административно бюро „Зора“. В 20:00 часа ще стартират дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21:00 часа ще се обработят и пространствата на административно бюро „Железник“. Територията на АБ „Изток“ ще бъде обхваната за обработка с начален час 23:00 часа.

Ще бъдат пръскани паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др. Обработката ще се извърши с препарата Бандит 10 ЕВ.

Обработката на тревните площи в града ще се случва едновременно от два екипа, които ще извършват обработка с моторни пръскачки и пръскане с генератор.

Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.