/ БГНЕС
Единствената прожекция на документалния 70-минутен разказ на режисьора Стоян Петров "Ванга - човек и феномен" ще се състои в Зала 1 на НДК, на 19 юни от 19.00 часа, съобщиха организаторите на събитието.

Деян Герговски


Чувани и нечувани досега пророчества на световноизвестната българска ясновидка Ванга ще бъдат показани в документалната продукция "Ванга - човек и феномен".

Вдъхновител на филма е популярният руски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, който преди години се среща с Ванга в Рупите благодарение на сегашния сценарист и режисьор на продукцията - Стоян Петров.

Посланик на Бога: Спомени за дядо Добри

Наред с известните вече предсказания на пророчицата - за трагедията в Сирия, за избора на първия чернокож президент на САЩ - Барак Обама, за кошмара от пламъците на Нотр Дам, във "Ванга - човек и феномен" ще бъдат показани архивни кадри за бъдещето на Русия, България, Америка, Япония и света.

Документалният разказ, който включва редица интересни интервюта с очевидци показва как Ванга не е спестявала истини и на политиците.
Лично на Леонид Брежнев тя казва, че след няколко години ще бъде избран за Генерален секретар на Компартията на СССР.

 
Thinkstockphotos


Премиерата на "Ванга - човек и феномен" ще бъде съпътствана и от няколко музикални изпълнения на любимите македонски песни на пророчицата, изпълнени от певеца Илия Луков.
БТА