/ БГНЕС
В дните на Светлата седмица, когато прославяме Възкръсналия от мъртвите Христос Господ, "Който със смъртта Си смъртта победи", неочаквано пътно-транспортно произшествие помрачи душите и сърцата ни. Изпълнени със скръб, но и със упование и вяра във Възкръсналия Христос, поднасяме най-искрени съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на автомагистрала "Тракия", край Вакарел.

Всички новини около катастрофата на АМ „Тракия“ можете да следите тук

Тежък момент, когато думите са безсилни да изразят изгарящата болка от загубата на хората, се казва в съболезнователния адрес на Светейшия патриарх Неофит по повод на злополучната катастрофа на магистрала "Тракия".
 
Президентът изказа съболезнования на семействата на загиналите на "Тракия"

Блажени са ония, които Господ е избрал и приел, защото душите им ще бъдат настанени на място, където няма болка, ни печал, нито въздишка, а живот безкраен, там, където грее Божието лице, посочва българският патриарх.
 
Борисов поднесе съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на „Тракия”

"Отправяме молитва към небесния ни Отец, да упокои душите на новопреставилите се Божии раби в селенията на праведните, в мястото на праотца ни Авраама! Господ да утеши близките на загиналите в злополучната трагедия, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба. Отправяме молитва към Всеподателя Бога за здравето и бързото възстановяване на пострадалите и ранените", заявява в съболезнователния си адрес Негово светейшество.
 
14 април - Ден на траур в памет на жертвите от катастрофата

"Вечна и блажена да бъде паметта на загиналите в пътно-транспортното произшествие", пожелава в съболезнованието си Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.