/ NOVA
Медията е отличена от зрителите като телевизията с най-високо качество на съдържанието сред програмите в България
NOVA получи златен медал QUDAL за първокласно качество на съдържанието сред телевизионните програми в България. Телевизията спечели най-много гласове в своята категория сред участниците в най-новото онлайн проучване QUality meDAL Bulgaria MILLENNIALS 2018/2019, проведено от швейцарската организация ICERTIAS (International Certification Association GmbH). Изследването, състояло се през юни 2018 г. сред 1200 участници на възраст между 18 и 37 години - аудиторията с най-висока покупателна способност или т.нар. милениали, нарежда NOVA начело на класацията пред нейните конкуренти.

“За по-малко от месец NOVA печели второ отличие в потребителска класация и това е най-ценното признание за марката на една телевизия – не само да се радва на висока гледаемост, но и да получи качествена оценка от публиката. Медалът за първокласно качество на съдържанието е следствие усилията на компанията в създаването на оригинални български продукции, в качествени новини и публицистика и преди всичко в подкрепата на български филми и сериали на всички платформи”, коментира Петя Терзиева, директор "Маркетинг и комуникации" на Нова Броудкастинг Груп.

Медалите на QUDAL се присъждат на базата на независимо пазарно проучване. Въпросите, зададени на анкетираните, са формулирани с отворен край. Така потребителите могат свободно и според техните лични впечатления да посочат коя компания/продукт според тях е символ на най-високо качество в съответната категория.

Наградата от QUDAL е поредното отличие за NOVA. С разнообразната си програма, качествените новини и публицистика медията затвърждава ключовата си роля на българския телевизионен пазар, а оригиналното българско съдържание и премиерните филми и сериали, които предлага, допринасят за големия зрителски интерес. NOVA е пионер в реализацията и налагането на редица международни телевизионни формати у нас и е лидер сред активното население в България на възраст 18-49 години от пролетта на 2015 година насам според данните на независимата международна пийпълметрична агенция "Нилсен Адмосфер Бъл