Ани Салич и Ники Дойнов
Ани Салич и Ники Дойнов / NOVA
Сутрешният блок и новините на телевизията се ползват със сериозно предимство пред тези на конкуренцията
През юли NOVA е телевизионният канал, който активното население в България продължава да предпочита в най-голяма степен през целия ден и в праймтайм. Делът на NOVA сред тази аудиторна група в най-гледаното време е с над 50% по-висок в сравнение с втората по гледаемост телевизия bTV. Още по-категорично предимство телевизията има сред по-младите зрители на възраст 18-34 години – делът на NOVA сред тях е с 88% по-висок от този на bTV.

дял зрители
NOVA

В посочения период всички праймтайм продукции на NOVA в делнични дни имат отличаваща се преднина сред активното население на България (18-49) пред предаванията на bTV по същото време. Телевизионната игра "Семейни войни" е с дял 22,7% сред тази аудитория - с 83% повече от този на втората по гледаемост телевизия по същото време, а централните новини са с 14% по-предпочетени от емисията на конкуренцията.

дял зрители
NOVA

Аудиторният дял на "Черешката на тортата" сред активното население (18-49 г.) е със 73% по-висок от дела на bTV по същото време, а изминалият 11-и сезон (30 май – 20 юли 2018) е най-предпочитаният от 2014 г. насам, , както от всички зрители (4+), така и от активното население (18-49 г.).

Летните екшън-крими сериали "Хавай 5-0" и "Транспортер" и този сезон имат своята лоялна аудитория сред активното население (18-49 г.). Двете поредици, както и лятното късно издание на Новините на NOVA от 22.00 ч., постигат дял, доста по-висок от дела на bTV по същото време - „Хавай 5-0“ и късни новини с над 80%, а „Транспортер“ с над два пъти по-голям аудиторен дял сред активното население (18-49 г.).

дял зрители
NOVA

Излезлите по-рано през юли във ваканция "София - Ден и нощ" и "Господари на ефира" осигуряват на NOVA предимство сред активното население в аудиторния дял пред bTV и в късния праймтайм, съответно със 71% и 54%. В края на вечерта зрителите от активното население (18-49 г.) избират криминалната драма "Незабравимо", която привлича с 58% повече от тях, спрямо аудиторията на bTV по същото време.

През първата половина на месеца, която беше и най-решаваща за финалите на световното първенство по футбол в Москва, NOVA - както и в първата част на шампионата, отново отстоя лидерската си позиция сред зрителите (4+) в България и успя да преодолее нетрадиционно високите среднодневни резултати на БНТ1. Очаквано в същия период NOVA запази лидерската си позиция и сред активното население (18-49 г.), за разлика от конкурентната bTV, чийто среднодневен дял сред активното население 18-49 години през първата половина на юли е с 5% по-нисък от този на БНТ1.

дял зрители
NOVA

И през август сутрешният блок на NOVA „Здравей, България” с водещи Аделина Радева и Виктор Николаев ще продължи да предлага най-актуалните и интересни събития за начало на деня всяка сутрин от 7.00 ч. През уикенда зрителите ще имат възможността да гледат най-доброто от изминалия сезон на „Събуди се” от 8.00 до 9.00 ч.

Няколко премиерни сериала и любими предавания ще предложи програмата на NOVA този месец. Хитовият полицейски екшън „Специален отряд” стартира от 8 август в 22.30 ч. Специални мисии и много динамика носи със себе си третият сезон на сериала “Скорпион” – от 9 август в 21.00 ч. Неочаквани обрати и заплетени ситуации могат да очакват феновете на поредицата „Подли камериерки” от 17 август в 12.30 ч. по NOVA.