/ Guliver/Getty Images, архив
Марихуаната е свързана с хронично състояние на повръщане, което лекарите се опитват да разберат, докато все повече държави легализират растението за медицинска и развлекателна употреба.

Kaiser Health News съобщи, че синдромът на канабиноидния хиперемезис става все по-отчетлив в заведенията за спешна помощ, като пациентите съобщават за епизоди на повръщане и силни болки в стомаха.

Походката издава пушачите на марихуана

Състоянието засяга малък процент от постоянните потребители - хора, които пушат всеки ден в продължение на дълъг период от време. Те трудно се лекуват, защото синдромът не е добре проучен и няма друг диагностичен тест, освен изключването на други причини за състоянието. Очаквано, единственото известно решение е да се спре пушенето.

От болница „Scripps Mercy” в Сан Диего заявиха, че има поне едно лице, описващо тези симптоми всеки ден в спешното отделение. Въпреки че лекарите трябва да стигнат до корена на причините за повръщането, то може да има връзка с това как марихуаната взаимодейства с нервната система.

Помага ли марихуаната при болести

Когато става дума за лечение на синдрома на канабиноидния хиперемезис, лекарствата против гадене обикновено не помагат, въпреки че горещата баня може да помогне за облекчаване.

Монахините на тревата (ВИДЕО/СНИМКИ)

Докато марихуаната обикновено се смята за доброкачествено лекарство, изследванията показват някои недостатъци на растението. В едно проучване, публикувано миналата година, учени в Норвегия са използвали данни за здравето от групи близнаци, за да открият, че злоупотребата е свързана с психотични разстройства като шизофрения.

В същото време тя има редица ползи за здравето, включително и за проблемите на психичното здраве.
БГНЕС