/ iStock
Някои масла, противно на митовете за опасностите от мазнините, могат да бъдат полезни. Кардиологът Анна Кореневич разкри какво трябва да включите в диетата си в името на здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Продуктите, които съдържат омега киселини, ще помогнат да се отърват съдовете от холестеролни плаки, както и да ги поддържат по-еластични. Те традиционно се съдържат в големи количества в сьомгата и сьомговата пъстърва. 

6 ефективни начина за понижаване на холестерола

Но по-бюджетен вариант за попълване на запасите от този полезен микроелемент са растителните масла. Например в лененото масло, отбелязва специалистът. Според Кореневич то е по-полезно за салатен дресинг от зехтина.

Лененото масло е абсолютен рекордьор по съдържание на Омега-3. В 100 грама масло се съдържат 53 грама важна и есенциална киселина“, обясни кардиологът.

Маслата от коноп, орех и кедрови ядки носят не по-малка полза на тялото. Те задължително трябва да се консумират от хората, които вече имат проблеми със сърцето. Това ще помогне за предотвратяване на инфаркт, категорична е Анна Кореневич.

В малко италианско село се крие „еликсирът на живота“

* Новините не могат да бъдат приравнени с лекарско предписание. Преди да вземете решение, консултирайте се със специалист.

 
Рамблер