Фенове на Гришо искат Хасково да носи неговото име
Фенове на Гришо искат Хасково да носи неговото име / БГНЕС
Фенове на Гришо искат Хасково да носи неговото име
92285
Фенове на Гришо искат Хасково да носи неговото име
  • Фенове на Гришо искат Хасково да носи неговото име

Въпреки драматичната загуба на Григор Димитров от Рафаел Надал, еуфорията в родния град на българина Хасково днес бе като тази през лятото на 1994 г., когато българският национален отбор по футбол се класира на четвърто място в света.

Григор Димитров: Обичам моя град Хасково!

В социалните мрежи върви подписка за преименуване на града. Няма шанс това да се случи, но общинската управа е съгласна да кръсти улица на Григор Димитров. "Градът е известен с това име отдавна в историята. Важното е, че Гришо носи славата на България по целия свят", каза кметът на Хасково Добри Беливанов.

Като почетен гражданин на Хасково Григор Димитров се разплака от вълнение

През целия ден настроението в родния град на тенисиста бе приповдигнато-агитки от фенове се събраха в кафенетата да гледат колективно гладиаторската битка между Гришо и Надал. Въпреки минусовите температури, десетки хасковлии се събраха в центъра на града, за да гледат двубоя на голяма видео стена.

"Не можем да кажем, че сме щастливи. Григор Димитров игра добре, но за съжаление загуби този мач. Все пак остава нашият победител", каза Невена Шопова, треньор по тенис.

Всичко за двубоя на Гришо и Надал четете на Gong.bg