Григор Димитров: Обичам моя град Хасково!
Григор Димитров: Обичам моя град Хасково! / Дарик радио-Хасково
Григор Димитров: Обичам моя град Хасково!
86304
Григор Димитров: Обичам моя град Хасково!
Григор Димитров: Обичам моя град Хасково!
  • Григор Димитров: Обичам моя град Хасково!
  • Григор Димитров: Обичам моя град Хасково!

Изключително развълнуван, със сълзи в очите най-добрият български тенисист Григор Димитров получи званието си „Почетен гражданин” на родното Хасково. Емоционалната церемония бе на кортовете на тенис клуб „Хасково 2015”. Званието му връчи председателят на общинския съвет Таня Захариева. Днес е много специален ден за целия град, още повече, че се намираме на метри от залата, където Григор е направил първите си стъпки в тениса. Надяваме се винаги в неговото сърце Хасково да бъде на почетно място, каза Захариева. Тя пожела на Григор Димитров където и да отиде, каквото и да прави, винаги да си спомня за своя роден град, своите близки, приятели и всички хасковлии, които го обичат.

Григор Димитров Обичам моя град Хасково
netinfo

В обръщението си кметът на Хасково Добри Беливанов подчерта: Ти прослави града ни и накара много хора по света да търсят на картата къде се намира Хасково. Картина с името „Пътят” от друг почетен гражданин на Хасково- Иван Чаушев, подари на Григор Димитров хасковският кмет.

Това е най-голямото отличие, което съм получавал. Определено ще го взема със себе си и ще го носа винаги, където и да съм. Защото човек, когато успява, не трябва да се самозабравя и трябва да помни от къде е тръгнал!, каза развълнуваният Григор Димитров по време на церемонията. В почетната книга на Хасково записа: „Обичам моя град!”

Григор Димитров бе избран за почетен гражданин на Хасково през 2014 година с решение на общинския съвет и стана най-младият в списъка на почетните. Днес лично получи почетния знак, докато стотици приятели и почитатели го аплодираха и скандираха името му.

След церемонията пред журналистите, той опроверга информациите, които се тиражират напоследък за раздялата му с Никол Шерцингер. На въпрос как би й представил родния си град, Григор отговори: „Добре дошла вкъщи!”, а на питане кога ще я доведе в Хасково, отвърна с усмивка: „А вие откъде знаете, че не е идвала вече?!” Пред журналистите той коментира, че не чете какво се пише за него, тъй като изцяло е концентриран в подготовката си. В кои турнири ще участвам решаваме заедно с щаба ми и новия треньор, защото наистина е много важно да се прецени точно, каза той. Доволен е от работата с треньора си, който днес бе заедно с него в Хасково и дори се включи в открития урок, който Григор Димитров проведе с децата-негови съотборници от Тенис клуб „Хасково 2015“, в който той е картотекиран под № 1.

Григор Димитров Обичам моя град Хасково
netinfo

От родния си град Григор Димитров ще отпътува за Истанбул, където участва в турнир от ATP.