„Не се опитвайте да бъдете втората най-добра версия на някой друг, но бъдете най-добрата версия на себе си“.

В това вярва Адам Мендлър - част от топ лекторите от световен мащаб, които ще се срещнат на 23 и 24 октомври в НДК с българската публика по време на мащабното събитие за личностно и професионално развитие Future Forum , организирано от NOVA и Webit.

НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА FUTURE FORUM ТУК

Сред първите трима обявени до момента експерти са още Хийт Слоунър и Фредерик Харен, които чрез вдъхновяващи послания за професиите на бъдещето и развитието на индивидуалните таланти ще дадат нова перспектива за личностно и кариерно развитие.

Адам Мендлър е предприемач, основен лектор, писател, преподавател и признат авторитет по лидерство.
Той е създател и домакин на Thirty Minute Mentors, където редовно извлича прозрения от американските топ изпълнителни директори, основатели, спортисти, знаменитости и политически и военни лидери.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА АДАМ МЕНДЛЪР ТУК

От епизодите му можем да научим много и решихме да изведем няколко страхотни лични урока по лидерство от него.

1. Да изведеш най-доброто от другите

Адам Мендлър вярва, че лидерството е свързано с извеждането на най-доброто от другите. Той научава това в ранна възраст, когато естествено поема роли в училище като президент на класа, след това става треньор на младежкия баскетбол и по-късно се превръща в капитан на отбори в колежа. Това, което той бързо осъзнава, е, че въпреки че никога не е бил най-добрият спортист, той има умение да обединява своите съученици и екип.

2. Добрият лидер слуша

Наред със смирението, Мендлър научава, че по-силните лидери са страхотни слушатели и непрекъснато добавят стойност.

„Най-добрите лидери признават, че колкото и успешни да са, те нямат всички отговори“, казва Мендлър. „Те задават страхотни въпроси, проявяват любопитство и правят крачка назад – слушат. Всичко тръгва оттам.“

3. Никога не живей със съжаление

Мендлър научава, че всички се сблъскваме с неуспехи всеки ден, които могат да ни помогнат да станем по-силни. Всички правим много грешки в живота, казва той, но е трудно да живееш със съжаление.

Трябва да отделяме време, за да обмисляме тези моменти и да се поучим от тези грешки. Мендлър си спомня и кога е решил да напусне престижна корпоративна работа, за да започне собствен бизнес.

В рамките на няколко години той харчи всичките си спестявания без никаква печалба. Признава, че той и бизнес партньорите му не са били концентрирани. Той отделя време, за да се отдръпне, да идентифицира две ключови области за осигуряване на приходи и да поднови бизнеса с по-голям успех. „От неуспехите се научаваш да вървиш напред“, казва Мендлър.

4. Преодолявай страховете си

Мендлър вярва, че трябва да преодолеем страховете си. Той казва, че много хора се страхуват от неща, от които не трябва да се страхуват. „Първият ми съвет … е, че ако се чувствате уплашени, направете крачка назад, запитайте се: „Защо се страхувам? От какво се страхувам?’”

След като направите това, обяснява Мендлър, разбирате, че твърде много от нас са склонни да създават тези страхове в съзнанието си, без да разбират последствията от неуспеха. В повечето случаи, казва той, не е голяма работа.

Мендлър обяснява, че много от тези страхове се основават на очакванията, които имаме за себе си и които другите хора имат за нас, като нашето семейство, приятели или ментори. „Важно е да развиете чувство за яснота накъде отивате и какво правите“, казва Мендлър.

5. Имай собствена дефиниция за успеха

Един от ключовете към успеха е всеки човек да отдели време, за да създаде своя собствена дефиниция за успех. „Моето определение за успех е, че искам да живея живот, в който мога да дам по нещо на всеки, с когото общувам“, казва Мендлър,

Какво ще ни разкажат още не само Адам Мендлър, но и Хийт Слоунър, Фредрик Харен и още световни имена, които ще дойдат в България за Future Forum – предстои да разберем. Събитието включва още изложение, което съчетава трансформиращата сила на форума за личностно развитие с възможност за подбор на кадри във всяка една професионална сфера. Работодателите ще имат възможността да се срещнат с голям брой таланти от пазара на труда и да се позиционират сред водещите компании в страната.
Посетителите ще могат да придобият знания от най-добрите световни лидери и бизнес експерти, да развият кариерния си път, срещайки най-добрите работодатели с визия за бъдеще, както и да участват в семинари и уъркшопи за комуникационни, презентационни и лидерски умения.


Повече за мащабния кариерен форум, програмата и изложението можете да откриете на futureforum.bg.