/ Дарик Добрич
15 162 ученици ще започнат новата учебна 2018/2019 година в област Добрич. Училищата в областта са 69, като най-новото сред тях е ОУ ”Мария Монтесори” към частната гимназия „Райко Цончев” в Добрич.

Първокласниците, които ще влязат за първи път в класните стаи в Добричко, са 1 249, като от тях 1 187 ще бъдат обхванати в целодневна организация на обучение, а останалите – в полудневна. Родителите сами избират предпочитаната форма, а там където организацията не позволява полудневно обучение, родителите трябва да се съобразят, поясняват от Регионалното управление на образованието.

В системата на образованието в Добричка област функционират още 89 детски градини, 8 центъра за подкрепа на личностното развитие, 3 центъра за специална образователна подкрепа и 1 ресурсен център.

Общо 25 училища в област Добрич ще имат от тази учебна година електронни дневници. Сред тях са тези в селата Смолница, Ловчанци, Дуранкулак, Победа, Красен, Кардам. 11 учебни заведения в Добрич също ще имат такива дневници.