/ ThinkStock/Getty Images
Още от деца се опитват да ни научат на обноски по време на хранене. Впечатлението, което правим на околните докато похапваме, често влияе на оценката им за нас. Интересното е, че тук унифициран модел за целия свят няма – добрите маниери се различават в зависимост от културата и националността.

10 правила на етикета, които със сигурност сте нарушавали

Етикетът на масата всъщност показва легитимни начини за изразяване на удоволствието от храненето, съобщават от foodpanda. Преди време задължителните правила на масата са били много строги, но времената се менят, а заедно с тях се променят и начините да показваме добри обноски.

Правилата, които не подозирате, че включва британският кралски етикет (СНИМКИ)

Правилото „без лакти на масата“ е наложено през Средновековието, защото масите са били много претъпкани и така се е спестявало място.

Пет хранителни навика, които вбесяват половинките ни

Правилото за издърпване на стола на жените е било инициирано не защото жените са безпомощни, а защото роклите им били огромни.

В зависимост от начина, по който сме поставили ножа и вилицата в чинията си, ние даваме сигнал на обслужващия персонал за бъдещите си намерения – дали ще продължим да се храним или не, както и дали храната ни е харесала.

хранене вечеря пица
ThinkStock/Getty Images


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук