Херцогиня Катрин
Херцогиня Катрин / Gulliver/Getty Images
Съпругата на принц Уилям, херцогинята на Кембридж Катрин, ще бъде изправена пред дилемата дали да облече или не черен тоалет на предстоящата церемония по раздаването на наградите БАФТА, съобщава агенция Франс прес.

Вижте Уилям и Кейт на миналогодишните награди БАФТА (СНИМКИ)

Британските екранни звезди могат да вземат решението да се явят траурно облечени, за да се солидаризират с движението срещу сексуалното насилие в киноиндустрията.

Принц Уилям и херцогиня Катрин на наградите БАФТА през 2017 година
Принц Уилям и херцогиня Катрин на наградите БАФТА през 2017 година Gulliver/Getty Images

Звездите, които игнорираха призива за черни рокли на Златен глобус (СНИМКИ)

Така стана на наградите Златен глобус, когато повечето от номинираните артисти възприеха черния дрескод, за да протестират срещу скандала със сексуални посегателства, в който беше замесен холивудският продуцент Харви Уайнстийн с над 100 негови жертви.

Вижте в снимки черните рокли, които „наводниха“ червения килим на Златен глобус 2018 (СНИМКИ)
Същото решение може да бъде взето и при раздаването на "британските Оскар-и", което ще се състои на 18 февруари в "Роял Албърт хол" в Лондон.

Проблемът за херцогинята на Кембридж идва от факта, че в кралското семейство не е прието жените да се обличат изцяло в черно. Това става само при траур, а монархията по принцип не взима участие в публични протести.

Принц Уилям и херцогиня Катрин на прием в посолството на Великобритания в Стокхолм
​​​​​​​Експерти изказаха мнението, че съпругата на принц Уилям ще се озове в истинско дипломатическо минно поле Gulliver/Getty Images

Експерти изказаха мнението, че съпругата на принц Уилям ще се озове в истинско дипломатическо минно поле. Тя ще бъде изправена пред много деликатна дилема.

Стилните рокли на херцогиня Катрин в Швеция (СНИМКИ)

Катрин ще придружи съпруга си принц Уилям на събитието в качеството му на председател на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство.

По време на миналогодишната церемония 36-годишната съпруга на принц Уилям носеше черна рокля с бели цветя, припомня агенцията.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА