Вижте кой е най-популярният сериал сред интернет пиратите
Вижте кой е най-популярният сериал сред интернет пиратите / HBO

Телевизионният сериал "Игра на тронове" на HBO за пета година поред води класацията за най-често теглени от пирати телевизионни предавания в интернет, съобщи Нюзру.

По 350 хиляди души едновременно сваляли торентите с отделните епизоди от последния сезон на сериала. Напоследък все повече зрители предпочитат онлайн стрийминга и може да се предположи, че числото на потребителите скоро ще нарасне.
"Живите мъртви" запазва втората позиция в класацията, а дебютиралият през годината сериал "Западен свят" по HBO е на трето място.

Засега няма да има пълнометражен филм за "Игра на тронове"

В първата десетка са още сериалите за супергероят "Светкавицата", приключенският
"Стрелата", широко популярните "Теория за Големия взрив", "Викинги", "Луцифер", юридическият "Костюмари" и новият проект на Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей "The Grand Tour".

Сериалът "Игра на тронове" е екранизация на незавършената фентъзи сага "Песен за огън и лед" на писателя Джордж Р. Р. Мартин, която излиза от печат от 1996 г. Произведението е посветено на историите на няколко знатни семейства, граждански войни, интриги, отравяния и магии. Негова отличителна харектеристика е нетипичната за фентъзи романите неприкрита "средновековна" жестокост, а също и неочакваната, но оправдана в логиката на повествованието, гибел на много от главните герои, което шокира читателите и зрителите.

"Игра на тронове" разби още един рекорд на наградите Еми

Фентъзи сериалът излезе на екраните през 2011 г. и е удостоен с много престижни награди, като постави рекорд на общия брой спечелени статуетки "Еми" - 38.
Премиерата на седмия сезон ще бъде през 2017 година.

Източник: БТА