Пристрастяващите сериали вредят на секса
Пристрастяващите сериали вредят на секса / ThinkStock/Getty Images

Британците, както никога досега, нямат време за секс заради грабващи сериали, които ги държат далеч от постелята и от половинката, пише в. "Дейли мирър".

Поредици от типа на "Игра на тронове" се превръщат в пристрастяваща мания. Те вредят на секса на британските двойки, установи проучване на университета в Кеймбридж.

Посвещаваме нищожен процент от живота си на секса

Сексуалните контакти са спаднали през последните 30 години и според проф. Дейвид Шпигелхалер това частично се дължи на фанатичното гледане на телевизия преди лягане.

Според неговото проучване британските двойки, на възраст между 16 и 64 години, са имали 5 полови сношения месечно през 1990 година. През 2000-та те са били само 4, а през 2010 -само 3 за месец.

До какво води липсата на секс?

"Ако продължава така, до 2030 година хората ще престанат да правят секс!", вещае Шпигелхалер. Според него тенденцията е доста тревожна. По думите на учения тя се дължи на все по-голямата "масова свързаност" на гражданите, които непрекъснато са онлайн или пред телевизионния екран. "Преди доста години телевизионната програма свършваше в 22.30 и хората имаха повече време за секс", изтъква професорът, цитиран от БТА.

И още за любовта и секса:

Ето защо 15:00 часа е най-доброто време за секс

Каква е средната продължителност на секса?

Страните, в които се прави най-много секс

Една трета от двойките не помнят кога последно са правили секс