За три дни „Венъм“ стана най-гледаният филм у нас
За три дни „Венъм“ стана най-гледаният филм у нас / Alexandra Films
След третия си уикенд на екраните у нас "Венъм", създаден по комиксите на Marvel от 1988 г., 1993 г. и 1995 година, продължава да е най-гледаният, сочат обобщените данни от киносалоните.

Той е опасен, мрачен и непредсказуем: Том Харди е Венъм (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Историята за извънземния симбиот, превзел човешко тяло, като го превръща в супер-злодей, е гледана от вече 97 103 зрители и има 1 063 503 лева приходи.
На втора позиция е премиерата от миналия уикенд - "Мистерията на къщата с часовника", създаден по детския готически роман от 70-те години на миналия век на Джон Белеърс.
Приключението на сирака Луис, който се мести при чичо си Джонатан и оттам успява да предизвика поредица от събития с магьосници и вещици, е гледано от 7912 зрители и има 73 117 лева приходи за първите три дни у нас.

Анимационното приключение Малката стъпка преобръща легендите с краката нагоре
Анимационното приключение „Малката стъпка“ преобръща легендите с краката нагоре Alexandra Films

Трето място сред най-гледаните филми е за анимацията "Малката стъпка". Сприятеляването на младия йети Миго с човека Пърси, което трябва да помири двете общности, е гледано от вече 53 966 зрители и има 500 208 лева приходи за месец на екраните у нас.

Млад йети открива нещо немислимо – човек, в „Малката стъпка“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Четвърто място в топ 10 е за втората премиера от миналия уикенд - "Хелоуин", продължение на едноименния филм на Джон Карпентър от 1978 година.
Хорърът, в който сериен убиец избира деня на Вси Светии, за да завърши започнатото в първия филм, е гледан от 8120 зрители и има 70 007 лева от билетите им.

„Хелоуин“ с Джейми Лий Къртис направи „убийствен дебют“
 
На пето място е биографичният "Първият човек" по мотиви от книгата на Джеймс Хансен.

Кадър от "Първият човек"
Кадър от Форум Филм България

Проследяващият живота на Нийл Армстронг филм, в който се вижда живота на астронавта между 1961 г. и 1969 година, е гледан от 11 161 зрители и има 112 267 лева приходи за десетте дни у нас.

Райън Гослинг влиза в ролята на Нийл Армстронг (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Шесто място е за анимацията "Пепеляшка: Тайната на принца". За десетте дни на екраните у нас популярната история, в която обаче принцът е омагьосан като мишка и Пепеляшка трябва да го спаси, е гледана от 9717 зрители и има 79 066 лева приходи.
 
На седма позиция е музикалният "Роди се звезда" с Брадли Купър и Лейди Гага, който е трети римейк на едноименната лента от 1937 година.

Кадър от Роди се звезда
Кадър от „Роди се звезда“ Alexandra Films

Филмът, който разказва за младата певица Алай, подпомогната по пътя си към сцената от залязващата звезда Джаксън Мейн, е гледан от 16 566 зрители и има 157 347 лева приходи за трите седмици у нас.

Любов, музика и страст в компанията на Брадли Купър и Лейди Гага (СНИМКИ/ВИДЕО)

Осмо място е за екшъна "22-ра миля" с Марк Уолбърг в главната роля. Пътуването на елитен военен, придружаващ важен свидетел на корупционни действия в Индонезия, по пътя между посолството на САЩ и летището, е гледано от 9254 зрители и събира 88 684 лева приходи от билетите им за десетте дни на екраните у нас.
На девето място е комедията "Джони Инглиш избухва отново". Познатият от първите два филма агент от МИ-7, в чиято роля влиза Роуън Аткинсън, и неговият аналогов начин за борба в дигитализирания свят, е гледан от 60 059 зрители и има 541 986 лева приходи за месец у нас.
Десета позиция е за третата премиера от миналия уикенд - "Ченгето от Белвил". Френската комедия за полицай от предградието на Париж, който попада в Маями и с тамошен полицай започва търсенето на убиеца на приятеля му от детството, е гледана от 2335 зрители и има 22 496 лева приходи за първите три дни у нас.
 
Извън първите десет е четвъртата премиера от миналия уикенд. "На плажа Чезъл", създаден по едноименната книга на Иън Макюън, е гледан от 143 зрители и има 1036 лева от билетите им.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА