/ Alexandra Films
Създаденият по комиксите на "Марвел" от края на 80-те и през 90-те години на миналия век "Венъм" продължава да е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Разказът за извънземния симбиот, който влиза в тялото на Еди Брок, враг на спайдър-човека Питър Паркър, е гледан от вече 75 097 зрители и има 828 510 лева приходи за десетте дни у нас.

На втора позиция продължава да е анимацията "Малката стъпка" за съществото Миго, което се сблъсква със света на хората. Веселата история за двата отделни свята, в които йетитата вярват, че хората са митични същества, а хората обратното и в един момент се "сблъскват" едни с други, е вече три седмици по екраните у нас и за това време са я гледали 44 572 зрители и има 411 043 лева приходи.

Втора седмица „Венъм“ е №1 в САЩ и Канада (СНИМКИ/ВИДЕО)

Трето място е за първата премиера от миналия петък - "Първият човек". Историята на Нийл Армстронг, в чиято роля влиза Райън Гослинг, създадена по биографията на известния астронавт от проф. Джеймс Хансен, е гледана от 4362 зрители и има 46 222 лева приходи.

На четвърта позиция е "Джони Инглиш избухва отново". Третата по ред комедия за агента от МИ-7, който успява да спаси всеки път света, но преминава през редица комични ситуации, е от месец на екраните у нас и за това време е видяна от 54 891 зрители и има 495 848 лева приходи.

Райън Гослинг влиза в ролята на Нийл Армстронг (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пето място е за втората премиера от уикенда - екшънът "22-ра миля". Филмът за извеждането на важен свидетел от Индонезия, за да се предотврати атака срещу САЩ, в който Марк Уолдбърг играе ролята на командоса Джеймс Силва, е гледан от 3841 зрители и има 37 950 лева приходи.

На шесто място е третата премиера от миналия петък - анимацията "Пепеляшка: тайната на принца". Популярната история, в която този път принцът е омагьосан, а на негово място е поставен двойник и задачата на Пепеляшка е да го освободи, е гледана от 4357 зрители и има 35 857 лева приходи.

Любов, музика и страст в компанията на Брадли Купър и Лейди Гага (СНИМКИ/ВИДЕО)

Седмо място е за музикалния "Роди се звезда" на Брадли Купър - трети римейк на едноименния филм от 1937 г. Историята на популярен музикант към края на кариерата си, подпомагащ бързо изгряваща звезда, превъплатена вече и върху музикален диск, е гледана от 10 776 зрители и има 102 548 лева приходи за десетте дни у нас.

Осмо място е за комедията "Вечерно училище". Трудният път на разнородна по възраст група до заветния тест за завършено средно образоване в щатска гимназия, разказан във филма с Кевин Харт, е гледан от вече 13 032 зрители и има 119 301 лева приходи за трите седмици у нас.

Той е опасен, мрачен и непредсказуем: Том Харди е Венъм (СНИМКИ/ВИДЕО)

На девета позиция сред най-гледаните филми е четвъртата премиера от миналия уикенд - "Тежки времена в "Ел Роял". Трилърът, разказващ за занемарен хотел точно на границата на Калифорния и Невада, в който попадат седем човека, е гледана от 1441 зрители и има 14 493 лева приходи за първите три дни у нас.

Десета позиция заема анимацията "Хотел Трансилвания 3: Чудовищна ваканция". След три месеца и половина на екраните у нас историята на пътешествието из Атлантическия океан на познатите герои от първите два филма е гледана от 165 804 зрители и има 1 465 967 лева приходи.