/ ThinkStock/Getty Images
Британският уличен артист Банкси нарисува първия си вдъхновен от Брекзита графит, изобразяващ мъж, който с чук и длето премахва една от звездите на знамето на ЕС, предаде Франс прес.

Творбата е открита вчера на стена на сграда в Дувър - разположения най-близко до континентална Европа английски град, откъдето всеки ден тръгват фериботи към френските брегове през Ламанша.
 

Графити художникът Банкси - "личност на годината" на наградите "Уеби" през 2014-а

Високият няколко метра графит е изобразен качил се на стълба мъж, който напуква знамето на ЕС, като избива една от звездите му с чук и длето.
 
Мнозина минувачи се спират да се снимат на фона на рисунката, която се вижда от десетки метри, тъй като сградата е разположена край парк.

Снимка на творбата е поместена и в официалния сайт на Банкси, с което се потвръждава автентичността й, въпреки че не е подписана.
 
Банкси изобрази Стив Джобс като мигрант от Сирия

В края на 2015 г. известният с усета си към сатирата Банкси нарисува посветени на мигрантите графити от другата страна на Ламанша, във френския град Кале. Сред тях е изобразен основателят на Епъл Стив Джобс, който е син на сирийски имигрант, носещ бохча и компютър, припомня АФП.
БТА