Търсят се хиляди доброволци за масова гола снимка
Търсят се хиляди доброволци за масова гола снимка / ThinkStock/Getty Images

Фотографът Спенсър Тъник търси хиляди доброволци за гола инсталация в град Хъл, който се готви да стане британски град на културата, съобщи в. "Дейли мирър".

Фотограф снима голи красавици в изоставени АЕЦ и лудници (СНИМКИ)

Масовата гола снимка ще бъде направена на 9 юли, но ще бъде показана през 2017 г. Тя ще е на тема "морето на Хъл". Телата на участниците ще бъдат оцветени със специална козметична боя, за да възпроизведат разнообразните цветове и абстрактни форми на морето пред фотоапарата на Тъник.

"Интересува ме историята на града и мястото му като пристанищен център, както и връзката му с богатата история на мореплаването", каза Спенсър Тъник за новата си инсталация. „Заинтригуван съм от това, че местата, където сега има големи улици или паркове, преди са били под вода".

Голата 20-годишна Анджелина Джоли в лондонска галерия (СНИМКИ)

Боята за тяло ще помогне на много от участниците да преодолеят притесненията си. Всички доброволци ще получат снимка от инсталацията.

Спенсър Тъник е автор на повече от 90 инсталации, направени на културни забележителности и площади в градове от цял свят - Сидни, Монреал, Мексико, Виена, Мюнхен.

Фотографи съветват жените над 30 да се снимат голи

Снимката ще бъде купена от гр. Хъл за постоянната му изложба.

Източник: БТА