/ Gulliver/Getty Images
Търсачката Bing на "Майкрософт" прогнозира, че "Рома" на режисьора Алфонсо Куарон ще спечели Оскар за най-добър филм на церемонията в неделя, съобщи Контактмюзик.

15 почти невероятни факта за 91-вите награди Оскар
 
Търсачката на "Майкрософт" ползва алгоритъм, за да предскаже победителите. Той дава 23 процента вероятност заснетият от Куарон филм на Netflix с участието Ялица Апарисио да спечели позлатената статуетка.
"Рома" е също претендент да спечели отличието за най-добър режисьор. Според алгоритъма, вероятността да победи в тази категория е 79 процента.

Изненади, куриози и пренебрегнати звезди на номинациите за Оскар 2019
 
Bing освен това прогнозира, че "Рома" ще спечели най-много Оскари, защото е основен претендент в 4 категории - за най-добър филм (23 процента вероятност), най-добър режисьор (79 процента), най-добър чуждоезичен филм (83 процента) и операторско майсторство (51 процента).
 
Прогнозира се също, че "Фаворитката" на Йоргос Лантимос ще спечели три награди Оскар - за оригинален сценарий (35 процента вероятност), костюми (32 процента) и сценография (36 процента).

Фаворитката има внушителните десет номинации за Оскар
„Фаворитката“ има внушителните десет номинации за Оскар Alexandra Films

Шансът превъплъщението на Рами Малек в образа на Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия" да му донесе Оскар за най-добър актьор пък е 42 процента.

Най-добрите в киното в битка за най-престижните награди: Номинациите за Оскар 2019
 
Глен Клоуз е основен претендент за приза за най-добра актриса за ролята си в "Съпругата" - вероятността да спечели надпреварата в тази категория е 34 процента. Клоуз е следвана от спечелилата Златен глобус за най-добра актриса в мюзикъл или комедия Оливия Колман, за която вероятността да го стори е 32 процента. Колман е звезда от "Фаворитката".

Глен Клоуз на традиционния обяд на номинираните за Оскар
Глен Клоуз на традиционния обяд на номинираните за Оскар Gulliver/Getty Images

"Shallow" на Лейди Гага и Брадли Купър от филма "Роди се звезда" стана хит в чартовете и шансът да спечели Оскар за най-добра оригинална песен е 73 процента.
 
"All the Stars" на Кендрик Ламар и Сиза от "Черната пантера" е на второ място с едва 10 процента шанс да победи в тази категория.

Вижте още от блясъка на наградите Оскар в снимки:

10 години разлика: Звездите на наградите Оскар през 2009 г. (СНИМКИ)

Най-сексапилните рокли на наградите Оскар през годините (СНИМКИ)

Най-абсурдните рокли на наградите Оскар през годините (СНИМКИ)

Най-впечатляващите рокли на червения килим на наградите Оскар 2018 (СНИМКИ)

Неповторимата Анджелина Джоли на наградите Оскар през годините (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА