паста
паста / ThinkStock/Getty Images
Пастата е емблемата на италианската кухня, но днес тя се е превърнала в най-популярното ястие в света. Ето три причини да хапваме повече паста:

Приготвя се лесно и бързо

Приготвянето на почти всички видове паста не отнема повече от двайсетина минути. Към прясно сварената паста е необходимо да добавите само домати, малко босилек и сирене, за да си приготвите едно наистина вкусно и полезно ястие.

За здравословното хранене е важно да включвате представители на всички хранителни групи, но спокойно можете да консумирате паста няколко пъти в седмицата.

Златни правила за истинска италианска паста

Намалява усещането за глад

Пастата ни засища за дълго време. В комбинация със зеленчуци тя е подходяща както за обяд, така и за бърза  вечеря.

паста
ThinkStock/Getty Images

Помага ни да отслабнем

По своето съдържание пастата е нискокалорична храна, съдържа въглехидрати, белтъчини, богата е на протеини и бедна на калории.

Спагетите - най-любимата храна

Много хора отхвърлят пастата заради високото съдържание на въглехидрати. Истината е, че въглехидратите не пречат на здравословното отслабване. Пълнозърнестата паста дори подпомага свалянето на килограми. Тя и е  добър източник на витамини, минерали и фибри и има място във всеки здравословен хранителен режим, дори когато той е за намаляване на теглото.

И още:

Защо всички видове макарони се наричат паста?


Пастата – сериозен бизнес за нещо толкова просто

Италиански научен екип разработва "суперспагети"

Кой и защо е решил да има толкова много видове паста?