/ iStock/Getty Images
Кой не харесва сочни и сладки круши, особено през есента? Освен че са вкусни, крушите са много полезни за нашето здраве. Този плод е пълен с минерали като калий, мед, фосфор, калций, магнезий, желязо и множество микроелементи. Крушите са богати също на витамини, К, А и С, както и повечето витамини в група В и Д.

Но освен витамините и минералите, които можем да внесем в тялото, крушите имат и други ползи, разкрива "Eathwell".

Ето само някои от тях:

enlightenedПодобряват храносмилането

Този плод е пълен с фибри, което подобрява храносмилателната система. Той намалява възможността за запек и диария. Също така, крушата, благодарение на гореспоменатите влакна, е без свободни радикали и по този начин превантивно намалява вероятността от различни заболявания.

enlightenedПазят сърцето

Сърдечните заболявания са една от най-честите причини за смърт в света. Крушите са добър източник на калий, което означава, че имат положителен ефект върху сърцето. Калият помага за понижаване на кръвното налягане, което улеснява цялата сърдечно-съдова система и предотвратява образуването на кръвни съсиреци и риска от сърдечен удар.

Смята се, че крушите помагат за понижаване на кръвното налягане и холестерола, а приемането на фибри намалява риска от развитие на сърдечни заболявания.

enlightenedПовишават имунитета

Поради високото съдържание на витамин С, консумацията на круши също ще помогне за укрепване на имунната система. Витамин С стимулира образуването и активността на белите кръвни телца. В допълнение, крушите лесно ще преодолеят настинките и други проблеми, свързани с отслабената имунна система.

Ролите на витамин С за нашето тяло, са много разнообразни. Една от тях е участието в регенерацията на тъканите и клетките.
БГНЕС