Продължението на "Тор: Светът на мрака", създадено по комиксите на Стан Лий, Лари Лийбър и Джак Къркби - "Тор: Рагнарок", е най-гледаният филм у нас след последния уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните.

Няма да познаете Кейт Бланшет в ролята на богинята Хела (СНИМКИ)

За първите три дни на екраните у нас историята на скандинавския бог Тор, който трябва да спре края и заличаването на цивилизацията си, е гледана от 30 781 зрители и има 352 653 лева приходи.
На втора позиция сред най-гледаните филми е "Геобуря". Екшън-фантастиката, която разказва за времето, което може да бъде контролирано и може да се използва като оръжие, е от 10 дни на екраните у нас и за това време е гледана от 30 898 зрители и отчита 336 456 лева приходи.

Миналата седмица зрелищната фантастика с Джерард Бътлър беше най-гледаният филм у нас

Трета позиция в топ 10 е за българският "Вездесъщият". Филмът, спечелил основните награди на тазгодишният фестивал на българското кино "Златна роза 2017", е вече 17 дни по екраните и за това време са го гледали 26 114 души и има 217 216 лева приходи от билетите им.

Четвърто място е за втората премиера от миналия уикенд - анимацията "Малкият вампир" по романите на Ангела Зомер-Боденбург. Европейската продукция за 13-годишният Рудолф, който трябва да спаси вампирското си семейство, е гледана от 4 528 зрители и има 37 639 лева приходи.

„Субурбикон“ на Джордж Клуни е големият провал на седмицата

Трета премиера от миналия уикенд - "Пъзелът" е на пето място по зрителски интерес. Осмият поред филм, свързан с историята на серийния убиец Креймър, е от три дни на екраните у нас и за това време са го гледали 4 357 зрители и има 36 910 лева приходи.
На шесто място е трилърът "Честита смърт". Колежанската история на Трий, която се събужда в един и същ ден и в края му умира от ръката на неизвестен убиец, и за да спре този цикъл трябва да разкрие кой е той, е от десет дни на екраните у нас и за това време филмът е гледан от 13 568 зрители и има 111 013 лева от билетите им.

„Честита смърт“ направи впечатляващо добър дебют (ВИДЕО)

На седмо място е анимационният "Емоджи: филмът". Историята на ставащото в паметта на един смартфон е вече близо три месеца на екраните у нас и за това време са я гледали 104 276 зрители и има 901 025 лева приходи от билетите им.

Осма позиция е за четвъртата премиера от миналия уикенд - драмата "Треска за лалета", създадена по романа на Дебора Могак. Любовната интрига между прелестната София и художника Ян, които трябва да избягат от влиятелния търговец Корнелиус, е гледана от 2 088 души и има 20 084 лева приходи.
На девето място е "Блейд Рънър 2049". Продължението на историята от първият филм от началото на 80-те, основано на роман от средата на 60-те на миналия век, в което играят Райън Гослинг, Харисън Форд, Робин Райт, е гледано от 36 740 зрители и има 414 308 лева приходи за месец на екраните у нас.

На десета позиция е "My Little Pony: Филмът". Анимацията за малките кончета, които трябва да спасяват родния си град е вече 17 дни на екраните у нас и за това време са я гледали 12 046 зрители и има 93 084 лева приходи. 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook
БТА