/ Gulliver/Getty Images
Експертите смятат, че храненето на английската кралица Елизабет II е изградено върху най-здравословните принципи. Ако се вгледате подробно в диетата на кралската особа, ще забележите, че някои продукти изобщо нямат място там. Ето някои неща, които Елизабет Втора никога не яде.

Паста. В пастата има много нишесте и въглехидрати, така че кралицата никога не ги яде.

ThinkStock/Getty Images

Миди. Обикновено тези мекотели не се сервират на монарсите, тъй като могат да провокират алергични реакции или отравяне. Елизабет също избягва този продукт, въпреки че синът й Чарлз е голям любител на тази морска храна, така че понякога си позволява волности, поръчвайки си порция стриди.

iStock/Getty Images

Несезонни плодове и зеленчуци. Кралицата се опитва да яде само сезонни продукти, които фермерите й отглеждат на територията на Бъкингамския дворец. В студения сезон тя не яде вносни плодове, тъй като те често се третират с пестициди за дългосрочно съхранение.

/ iStock/Getty Images

Картофи. Елизабет II не консумира изобщо картофи поради високото съдържание на нишесте. Въпреки че експертите не са съгласни с нейната позиция – кореноплодният зеленчук е полезна и трябва да се консумира в малки количества.

ThinkStock/Getty Images

Недопечено месо. Кралицата на Великобритания моли готвачите да й сервират само добре изпечено месо, тъй като полу-суровото може да съдържа бактерии, които да причинят инфекция в организма.

/ iStock/Getty Images

Яйца. Елизабет не яде яйца с бяла черупка, но кафявите са включени в нейната диета. Явно кралицата ги смята за много по-вкусни.

/ iStock/Getty Images

БГНЕС