Тейлър Суифт
Тейлър Суифт / Guliver/Getty Images
Мегазвездата Тейлър Суифт сключи договор с групировката Universal Music, който ѝ дава по-голям контрол върху собствените ѝ записи и може да увеличи бъдещите плащания на изпълнители за музиката им, използвана в стрийминг услугата Spotify, съобщи Ройтерс.

Умопомрачителна и лъчезарна: Тейлър Суифт (СНИМКИ)
 
Договорът на Тейлър Суифт съдържа клауза, че потенциалната продажба на дялове на Universal в Spotify ще "доведе до преразпределяне на пари за техните изпълнители, без компенсации".

Тейлър Суифт – магнетична и адски секси (СНИМКИ)
 
"Те щедро се съгласиха за това и условията са много по-благоприятни, отколкото предоставените досега от други големи звукозаписни къщи", написа певицата в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My new home 🎶

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Spotify има 83 милиона абонати и е най-популярната платена музикална стрийминг услуга.
 
"Убедена съм, че стриймингът просперира заради магията, създавана от изпълнители, автори и продуценти", казва певицата.

Тейлър Суифт е големият победител на Американските музикални награди
 
Договорът предвижда също Тейлър Суифт да притежава всичките си мастър записи. Финансовите му условия обаче не бяха огласени.

Тейлър Суифт
Тейлър Суифт Gulliver/Getty Images

Тейлър Суифт, която е една от най-високоплатените звезди на поп музиката, отдавна използва влиянието си, за да настоява стрийминг каналите да плащат по-добре на изпълнителите.

83 милиона за 12 месеца: Вижте най-високоплатените певици в света (СНИМКИ)
 
Стрийминг услугите като Spotify и Apple Music вече са най-големият източник за приходи в звукозаписната индустрия. Миналата година те задминаха по продажби дисковете и дигиталното изтегляне на музика.

№2 ц (80 милиона долара за 12 месеца)
Тейлър Суифт Gulliver/Getty Images

Договорът на Тейлър Суифт с Universal влиза в сила веднага.
 
Тейлър Суифт, която започва музикалната си кариера на 15 години с малкия независим лейбъл Big Machine, е единственият изпълнител с четири албума, от които са продадени повече от един милион копия още през първата седмица след излизането им на пазара. Тя е спечелила 10 награди Грами.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА