/ / iStock/Getty Images
Съветът по банкови стандарти във Великобритания посъветва банковите служители да се наспиват добре нощем, за да се подобри професионалното им поведение, съобщи Ройтерс.

Банковата индустрия поиска от парламента да създаде Съвета по банкови стандарт през 2016 г., за да се подобрят стандартите за поведение след финансовата криза и последвалите скандали с манипулиране на лихви.

В четвъртия си годишен доклад службата отбелязва, че усилията за подобряване на културата и повишаване на стандартите на поведение в банките са се променили твърде малко през 2019 г. след резките подобрения през 2017 г.

На фона на усилията на множество финансови компании, резултатите са "изненада и разочарование", се посочва в доклада. Четвърт от анкетираните служители в тези институции споделят, че работата във фирмата се отразява зле на здравето и благосъстоянието им.

От запитаните 40% казват, че спят по шест или по-малко часа нощем, а почти 30% споделят, че се чувстват изморени на работа всеки или почти всеки ден.

Докладът препоръчва банките да обърнат внимание на темата с наспиването на служителите, като изтъква, че достатъчният сън е важен "не само за физическото и психическо здраве, но и за способността за професионална и етична преценка".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА