Конфликтът между Палестина и Израел затихна, след като се договориха за примирие. За съжаление стотици цивилни станаха жертви на бомбардировките от двете страни на конфликта. Именно това предизвика лавина от протести в цял свят с искане за мир.

В протестите, както и с онлайн послания, позиция взеха и много популярни личности. Някои от тях призоваха просто за мир, а други взеха страна в конфликта, пише каналът "Stars News" във vbox7. Ето и някои от тях:

Гал Гадот

Актрисата и модел е служила в израелската армия, както всички граждани на Израел. В профилите си в социалните мрежи тя написа, че Израел е във война, а народът заслужава да живее свободно и сигурно. "Нашите съседи заслужават същото". Тя изрази и притеснение за своите близки и роднини в Израел.
 

Риана

Певицата не взима страна в конфликта, а просто се застъпва за човечността и мира. "Сърцето ми се къса заради насилието, което виждам, че се случва между Израел и Палестина. Невинни граждани на двете държани се крият от бомбите в убежища", написа тя.

Бела Хадид

Бащата на модела е палестинец. Това обяснява и позицията на Бела в конфликта. В социалните мрежи тя публикува съобщение, с което изразява подкрепата си за Палестина в конфликта, като въпросната публикация събра над 1 млн. харесвания. "Бъдещите поколения ще погледнат назад, чудейки се как сме позволили палестинците да страдат толкова много време. Това е човешка трагедия, случваща се пред очите ни", пише тя и обвинява политиците за пасивното им поведение в конфликта. 

Не е изненада, че и сестрата на Бела, Джиджи Хадид, също публикува съобщение в подкрепа на Палестина.

Малала Юсуфзай

Пакистанската общественичка и носителка на Нобелова награда за мир също подкрепи Палестина в конфликта. "Палестинските деца трябва да седят в класната стая, не в бункерите. Световните лидери трябва да действат моментално и да защитят човешките права на палестинците", написа тя. 
 

Зайн Малик 

Артистът сподели в профила си в Instagram доклад на УНИЦЕФ, в който се говори за палестинските деца, които са убити в конфликта.

Сюзън Сарандън

Актрисата също се застъпи за Палестина, публикувайки неведнъж по темата. По думите ѝ става въпрос за етническо прочистване, колониализъм, военна окупация и кражба на територия.