Около нас има много символи и дори не осъзнаваме по-дълбоките значения, скрити в тях.  Мистъри уеб сериала "Килерът" във vbox7 разкрива някои от тях. Ето още от странните символи, с които се сблъскваме всеки ден и които могат да ни навредят:

Стари дрехи

Всеки има любими дрехи и с години наред не спира да ги носи. Но това е голяма грешка. Старите дрехи са носител на негативна енергия от минали събития. Особено ако сте имали неприятни преживявания, носейки ги, то незабавно трябва да ги изхвърлите.

дрехи
iStock/Getty Images

Счупени предмети

Разказвали сме ви за символиката на огледалото. Огледалото е мистичен предмет и според мнозина е зареден с енергия. Счупеното огледало носи нещастие. Не трябва да се оглеждате в парченцата от счупено огледало, защото това ще ви донесе допълнително лош късмет.

Подобно на  огледалото и други счупени вещи могат да ви заредят с негативна енергия. Например счупеният часовник вещае да ви се случат лоши събития в бъдеще. И не само, поверие разказва, че часовник, който не работи, ви кара да стоите на едно място и да не можете да вървите напред, тъй като ви показва така нареченото мъртво време.

13 реални вещи, за които се смята, че са прокълнати (СНИМКИ)

Също така е важно никога да не използвате счупени и пукнати съдове. Ако има възможност да ги поправите, направете го, ако не можете – направо ги изхвърлете. 

Никога не оставяйте в дома си и стар календар. Както и не ползвайте календар с липсващ лист от него. Счита се още, че ако използвате календара по друго предназначение, това ще ви донесе лош късмет.

Избягвайте да съхранявате и вещи с негативно минало. Предмети, които сте купили при неблагоприятни условия или пък такива, които ви напомнят на нещо тъжно.
Основен символ в трети сезон на "Килеръ" е счупеното огледало. Гледайте уеб сериала, за да разберете повече за символиката му.  

16 суеверия, в които вярваме (ВИДЕО)

Интересен факт е, че и в българските левове можете да намерите негативни символи, вещаещи лош късмет и нещастие. Загледайте се в банкнотата от 20 лв. Ще видите копия, които са забити в Народното събрание и в лъва. В петолевката пък можете да откриете бременна жена, символизираща живота, а зад нея да различите пипала на октопод, които се опитват да я сграбчат.

Огледайте се внимателно за всички символи, за които ви разказахме. Със сигурност не сте обръщали внимание на всички от тях.

И още:

Знаем ли какво подаряваме – кое цвете какъв символ носи (СНИМКИ)


Тайната на числото 12

Защо се смята за лоша поличба минаването под стълба?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук