Том Круз
Том Круз / Getty Images
Известният режисьор Стивън Спилбърг изглежда казва на Том Круз в кратко видео, че е спасил "задните части" на Холивуд с излизането на екран на филма "Топ Гън: Маверик", съобщи сайтът Дедлайн.

Клипчето, което бързо се разпространи в социалните мрежи, е заснето на традиционния обяд на номинираните за "Оскар".

Режисьорът на "Семейство Фейбълман" се среща с холивудския актьор на обяда, като не пропуска да го поздрави, че миналата година е достигнал "крайъгълен камък", връщайки публиката в кината с дългоочакваното продължение на "Топ Гън". 

"Ти спаси за*ника на Холивуд. И може би спаси разпространението в кината. Сериозно. Маверик може би спаси цялата киноиндустрия", сякаш се чува да казва Стивън Спилбърг във видеото, споделено за първи път от номинирата за "Оскар" режисьорка на документалния късометражен филм "The Elephant Whisperers" Картики Гонсалвес. 
 
Филмът "Топ Гън: Маверик", режисиран от Джоузеф Косински, излезе на голям екран през май 2022 г. и реализира над 1,48 милиарда долара в международния бокс-офис. 

В отделно интервю Стивън Спилбърг споделя, че не съжалява, че е отхвърлил предложението да режисира "Хари Потър и Философският камък" - филмът, който постави началото на целия франчайз.

"Имаше няколко филма, които избрах да не направя", казва Спилбърг на режисьора на индийския епос "RRR" С.С. Раджамули по време на разговор в Индия. "Предложиха ми "Хари Потър" и аз избрах да откажа първия филм, за да прекарам следващата година и половина основно със семейството си, с малките си деца, които растяха". 

"И така, пожертвах страхотен франчайз, което днес, обръщайки поглед назад, съм много щастлив, че направих, за да бъда със семейството си", продължава Спилбърг.

В крайна сметка режисурата на първия филм от поредицата за приключенията на Хари Потър е поверена на Крис Кълъмбъс. Филмът "Хари Потър и Философският камък" излиза на екран през 2001 г. Кълъмбъс заснема и продължението му "Хари Потър и Стаята на тайните", което тръгна по кината през 2002 г.
Елена Христова/БТА