Стивън Сегал
Стивън Сегал / Gulliver/Getty Images
Американският актьор Стивън Сегал сподели, че се интересува от руското православие и нарече руския патриарх Кирил "велик духовен лидер", предаде ТАСС.

Стивън Сегал с висок пост, отговарящ за отношенията между Русия и САЩ
 
"Патриарх Кирил е велик духовен лидер, а руското православие е велика религия. Мисля, че православната църква в Русия сега работи прекрасно и прави много за децата, младежите, родителите и това създава предпоставки към духовно възраждане", каза Сегал и сподели, че той лично с голям интерес се отнася към православието.
Стивън Сегал допълни, че ще поддържа междурелигиозни инициативи, целящи постигане на диалог между младежи от различни страни и тяхното духовно развитие.

Путин връчи на Стивън Сегал паспорт за гражданин на Русия (СНИМКА/ВИДЕО)
 
"Много е важно хармонизирането на религиите по света и нормалното общуване между младите хора от различни култури, така че в бъдеще нашият свят да бъде по-хармоничен", заяви Сегал.

Стивън Сегал прекъсна интервю в Би Би Си и напусна студиото (ВИДЕО)
 
Стивън Сегал получи руско гражданство през ноември 2016 година. Паспортът му беше връчен лично от руския президент Владимир Путин.
 
Актьорът е специален представител на руското външно министерство по въпросите на руско-американските хуманитарни връзки.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА